Assegurança de cotxe

Les assegurances de cotxe t'ofereixen cobertura per a tot allò relacionat amb el teu automòbil, tant si es tracta d'un turisme, d’una furgoneta o d’un tot terreny. En aquesta pàgina aprofundirem en el concepte i explicarem tots els seus avantatges.

Els avantatges de l’assegurança de cotxe

Complir amb la llei: és l'assegurança que et permet circular, ja que inclou la cobertura obligatòria de responsabilitat civil. També incorpora la responsabilitat civil complementària amb la qual s'augmenta el límit d'indemnització davant de tercers.

Assessorament jurídic: accedeixes a un servei d'assistència jurídica per qüestions vinculades amb l'assegurança.

Assistència en viatge: la tranquil·litat d'una assistència davant un contratemps a la carretera.

Cobertura del vehicle i conductor: possibilitat de contractar cobertures de protecció als ocupants.

Protecció a mida: pots disposar des d'una assegurança bàsica a tercers a una assegurança a tot risc.

I molt més: vehicle de substitució, servei de manetes i possibilitat d'incloure xoc amb animals cinegètics.

El mercat assegurador actual t'ofereix diferents tipus d’assegurances de cotxe, amb el qual és fàcil trobar el que millor s'adapti a les teves característiques com a conductor i a les del teu vehicle:

  • Assegurança de cotxe a tercers: es tracta de l'assegurança de responsabilitat civil imprescindible per conduir complint amb l'obligació legal de disposar d'una assegurança per poder circular.
  • Assegurança de cotxe a tercers ampliada: a més de cobrir els danys que puguis produir a terceres persones, pots incloure altres cobertures opcionals per disposar d'una pòlissa més completa.
  • Assegurança de cotxe tot risc: l'assegurança més completa cobreix els danys propis al vehicle encara que el responsable sigui un conductor o un tercer no identificat.

Quan vagis a triar una assegurança de cotxe, has de fixar-te en les característiques del teu vehicle. A més, és important que tinguis en compte el teu perfil de conductor a l'hora de contractar la pòlissa. A continuació et detallem algunes de les situacions més freqüents amb les que pots sentir-te identificat:

Cotxe de segona mà

És important que el nivell de protecció de la teva assegurança s'adapti al valor del teu cotxe. Com més nou sigui i més valor donis al teu vehicle, més cobertura. Si el teu vehicle ja té uns anys, potser et pot ser suficient amb una assegurança a tercers o a tercers ampliada. La cobertura de responsabilitat civil és essencial en qualsevol cas per poder circular complint amb la llei. A més, a FIATC sempre recomanem disposar d'una cobertura que garanteixi un bon servei d'assistència en carretera per la tranquil·litat que aporta. En canvi, no resulta molt rendible abonar una prima d'assegurança a tot risc per assegurar els danys propis d'un vehicle que no té un valor important.

Cotxe nou

Si acabes de treure el cotxe del concessionari i amb més motiu, si és de gamma alta, és indispensable que contractis una assegurança a tot risc, ja que en cas de sinistre, voldràs fer les reparacions necessàries. A mesura que passi el temps, si desitges adequar l'assegurança a les teves necessitats i edat del vehicle, sempre pots optar per incorporar una franquícia, que et permetrà ajustar el preu de la teva assegurança al mateix temps que segueixes tenint la tranquil·litat de cobrir els danys del teu vehicle a canvi de pagar un import màxim limitat per aquests.

Hi ha certs factors específics en què t'has de fixar abans de contractar la teva assegurança de cotxe. A més de servir-te d'ajuda per triar el tipus d'assegurança que més et convingui, influeixen directament en el preu de la teva assegurança. 

  • Edat i experiència al volant: normalment, els conductors amb més antiguitat poden accedir a un millor preu en l'assegurança.
  • Històric com a conductor: en l'assegurança de cotxe també influeix la sinistralitat, és a dir els parts que has presentat en els últims anys. D'aquesta manera, el preu de la teva assegurança s'adapta al teu historial com a conductor.
  • Automòbil: ja ho hem vist: has de tenir en compte el tipus de cotxe que condueixes per triar la modalitat d'assegurança que més et convé. De la mateixa manera, les característiques del teu vehicle com la marca, model, potència i antiguitat són determinants per al preu final de la teva assegurança.
  • Cobertures: finalment, has de tenir en compte les cobertures que vols incloure a la teva assegurança de cotxe. El més important és que et fixis en si cobreixen les teves necessitats, però també és important que calculis com incideix en el preu de l'assegurança la inclusió de cada cobertura.

Finalment, has de tenir en compte les cobertures que vols incloure a la teva assegurança de cotxe. El més important és que et fixis en si cobreixen les teves necessitats, però també és important que calculis com incideix en el preu de l'assegurança la inclusió de cada cobertura.

Articles relacionats