Assegurança de moto

Les motocicletes i els ciclomotors requereixen cobertures molt concretes, encara que poden variar en funció del tipus de vehicle i de les necessitats del seu propietari. En aquest article t'expliquem en què consisteixen les opcions d'assegurança de moto que FIATC té a la teva disposició per ajudar-te a triar el que més s'adapta a les teves necessitats.

Els avantatges de l'assegurança de moto

Assistència en viatge: Atenció 24h amb assistència en carretera des del km 0, Restitució de claus, canvi de roda i servei de reposició de carburant a la carretera en el lloc on siguis.

Circulant i en repòs: les assegurances de moto de FIATC cobreixen els danys a tercers tant en circulació com en repòs del vehicle.

Protecció per a les persones: FIATC permet incloure una garantia d'accidents per a conductor i ocupant.

Danys per col·lisió contra animals cinegètics.

Danys propis: pots disposar de cobertura de danys propis al vehicle (motos d'alta gamma: BMW i Harley) i de danys en l'equipació tècnica del conductor (per a motos a partir de 75 cc.)

Servei de manetes: tens a la teva disposició la intervenció d'un professional per realitzar tasques de manteniment del teu vehicle durant un temps delimitat.

Responsabilitat civil obligatòria i complementària: disposes de la cobertura de responsabilitat civil obligatòria per llei i a més l'assegurança de moto respon per tu en cas de danys a tercers fins i tot els més elevats.

Defensa jurídica i reclamació de danys: en el cas d'un accident amb la teva moto i haver d'anar a judici, la teva assegurança s'ocupa de les despeses ocasionades per a la defensa jurídica i/o penal. Inclou reclamacions a tercers, dipòsit de fiances penals i també la defensa de multes de trànsit.

Si has de contractar una assegurança de moto, t'interessa saber que hi ha diferents modalitats amb les cobertures exactes per a cada perfil de conductor:

Assegurança de moto a tercers

Aquesta opció es basa principalment en una cobertura de responsabilitat civil. La companyia respon davant tercers quan se'ls ha perjudicat per diferents causes:

 • Aquesta assegurança inclou la responsabilitat civil obligatòria per poder circular. Es fa càrrec de les lesions a tercers produïdes pel vehicle assegurat.

 • Tens a la teva disposició la cobertura de responsabilitat civil voluntària que amplia la indemnització fins a 50.000.000 €. 

 • Defensa jurídica i reclamació de danys: import de les despeses jurídiques en cas que siguis responsable o perjudicat en un accident de circulació. Tens lliure elecció d'advocat i procurador fins a un límit de 600 €.

Assegurança de moto a tercers ampliada

Aquesta modalitat et permet tenir una assegurança de moto econòmica i amb cobertures interessants, gràcies a la possibilitat d'afegir altres cobertures a la responsabilitat civil:

 • Accidents corporals al conductor: incloent la mort i la invalidesa permanent fins a 6.000 € i l'assistència sanitària en cas d'accident fins a un límit de 900 €. 

 • Assistència en viatge: un servei que presta auxili a la carretera tant en territori nacional com a l'estranger. Inclou transport i repatriació de ferits, bitllets d'anada i tornada, despeses d'estada en hotels, així com assistència tècnica d'emergència per reparar el teu vehicle si fos necessari.

Assegurança de moto a tot risc

Especialment per a motos d'alta gamma, (BMW i Harley) , l'assegurança de moto a tot risc compta amb totes les garanties anteriors i a més les següents:

 • Cobertura de danys propis: inclou reparació i reposició de la moto i els seus accessoris davant un sinistre, fins i tot quan és responsabilitat teva, no hi ha contrari o aquest és desconegut.   Es contracta amb franquícia.

 • Lliure elecció de taller davant d'un sinistre.

 • Robatori o furt del vehicle: en cas de pèrdua total del vehicle rebràs una indemnització del 80% del seu valor en el moment del robatori. Si se sostreuen peces soltes, la indemnització ascendeix al 80% del seu valor nou.

Assegurança per a ciclomotors

Aquesta assegurança inclou les cobertures de danys a tercers (responsabilitat civil obligatòria i voluntària fins a 50.000.000 €), defensa i fiances penals (en accidents en territori nacional i estranger i en infraccions administratives de trànsit) i reclamació de danys propis.
FIATC t'ofereix primes especials segons la marca i el model de la teva moto. 

Trobar la millor assegurança de moto, implica conèixer quina és la que s'adapta a les característiques del teu vehicle i a les teves necessitats. Així, a partir dels diferents tipus d'assegurança que hem vist, podem esmentar els perfils d'usuaris més comuns i establir quin tipus d'assegurança de moto és la més indicada en cada cas:

Protecció bàsica

Si desitges una cobertura bàsica que et permeti circular legalment i t’ofereixi protecció davant de reclamacions de tercers per danys, la teva assegurança és la de “a tercers”. Es tracta d'una opció interessant si la teva moto ja no és nova o si no et preocupen en excés els danys en la teva moto, sobretot perquè es tracta d'una prima econòmica. També pot ser una assegurança adequada si no condueixes amb molta freqüència. En cas que t'interessi millorar les teves cobertures, sempre pots anar una mica més enllà amb l'assegurança a tercers ampliada.

Protecció total

En cas que condueixis una moto de gamma alta, una assegurança a tot risc és el que més et convé. Més encara si es tracta d'un vehicle nou, ja que t'oferirà la tranquil·litat d'estar cobert davant diferents contratemps que podrien suposar un cost important.

A l'hora de signar una pòlissa per a la teva moto, és important que tinguis en compte els següents factors per ajudar-te en la teva decisió:

 • Tipus de moto: hauràs de considerar principalment l'antiguitat de la moto i la cilindrada.
 • Edat: intervé en el càlcul del preu que difereix per a menors o majors de 25 anys. 
 • Temps de carnet: aquest factor és determinant perquè l'asseguradora calculi el valor de la prima. 
 • Històric: l'antiguitat que tinguis com a conductor i el nombre de sinistres que hagis patit anteriorment també influiran en l'import de la quota de l'assegurança de moto.
Articles relacionats